xpr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

MENÜ

  • Anasayfa
  • Hakkımda
  • Seyehat ipuçları
  • Yurt içi gezilerimiz
  • Yurt dışı gezilerimiz
  • Çocuklarla hafta sonuÇOCUK
  • YAŞAM
  • GENEL BİLGİLER
  • 9 Eylül 2018 Pazar

    Fakıllı Mağarası

    Bu yaz tatilimde adını ilk defa duyduğum ve birçok kimse tarafından da henüz bilinmeyen Fakıllı Mağarasını ziyaret etmeyi planlamıştık. Ağustos ayının son Salı günü sabah erkenden kalkarak kahvaltılık malzemelerimizi hazırladıktan sonra yola çıkıyoruz.

    Fakıllı Mağarası Nerede; 
    Fakıllı Mağarası Düzce'nin Akçakoca ilçesinin 8 km güney doğusundaki Fakıllı Köyünde bulunmaktadır.

    Fakıllı Mağarasına ulaşım;
    İstanbul Fakıllı Mağarası arası araba ile 272 km. yaklaşık 3 saat sürmektedir.
    Ankara ile Fakıllı Mağarası arası araba ile 267 km. yaklaşık 2 saat 50 dakika kadar sürmektedir.


    Akçakoca'da yolda gördüğümüz  güzel bir yer olan Meşe Piknik alanına girdik. Piknik alanında bulunan masalardan bir tanesine kahvaltı soframızı hazırladıktan sonra yeşillikler içerisine kahvaltımızı yapıyoruz.

    Burası ağaçlar arasında güzel bir alan. Masalara yakın yerlerde çeşmeler mevcut. Ayrıca bir çok yerde hamaklar var insanlar eylesinler diye salıncaklarda yapılmış. Bizde sırasıyla bu salıncaklarda sallanarak kısa bir zamanda olsa çocukluğumuza geri döndük.Kahvaltımızı yaptıktan ve birazda dinlendikten sonra yola devam ediyoruz. Düzce'nin Akçakoca ilçesi Fakıllı köyünde bulunan  Fakıllı Mağarasını yolda bulunan tabelalar sayesinde rahatlıkla buluyoruz. Kapısına kadar gelip Mağaranın tabelasını göremeyip biraz geçmişiz, fark edince geri dönüp mağaranın girişine, köyün dar sokağına arabamızı park ediyoruz.

    Fakıllı Mağarası Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından  1.derece sit alanı olarak tescillenmiştir. Mağaranın toplam uzunluğu 1.017 m.ziyarete açık alanı ise 350 m.dir.  İçeride ziyarete açık olan alanının çok kısa olmasınında etkisi olabileceğini düşündüğüm mağaranın, aynı zamanda tanıtım eksikliğinden dolayı ziyaretçi sayısının az olduğunu söyleyebiliriz. Mağaranın havasının astım ve nefes darlığı hastalığına iyi geldiği söylenmektedir.

    Giriş için kişi başına 3.-TL ücret ödedikten sonra mağaraya giriyoruz.Doğal özellikler taşıyan mağaranın içinde sarkıt ve dikitler mevcuttur.



    Beyaz oda olarak anılan bölgeler damlataş bakımından zengindir.

    Mağaranın içerisinde betondan yürüyüş yolları ve demir merdivenler yapılmış.


                           Mağara ziyaretimizin sonuna geldiğimizi demir kapıyı görünce anlıyoruz.

    Dışarısı çok sıcak olmasına rağmen içerisi bayağı serin.

    Mağaranın çevresi yemyeşil ağalarla dolu ve birkaç tane masa bulunmakta olup piknik alanı olarak kullanılmaktadır.  Ayrıca uzun bir ağacın dalına geçirilen sağlam bir halat ile salıncak yapılmış, ziyaretçilerin bir çoğu bu salıncakta sallanmadan gitmiyorlar.



    Sizlerde İstanbul, Ankara gibi yakın  yerlerde yaşıyor ve farklı yerler keşfetmek istiyorsanız Fakıllı Mağarasını görmenizi tavsiye ederim.😃 Ancak mağaranın ziyarete açık olan kısmı 350 m. gibi küçük bir alan olduğundan dolayı ziyaret kısa sürmektedir. Be nedenle günün kalan kısmı için önceden başka bir plan yapmanız iyi olacaktır.

    Biz Fakıllı Mağarası ziyaretimizden sonra Akçakoca Merkezde bir gezinti yaptıktan ve öğle yemeğimizi yedikten sonra Ceneviz Kale Plajını görmeye gittik. Günümüzü keyifli bir şekilde dolu dolu geçirmenin mutluluğu ve yorğunluğu ile gün sonunda evimize görü döndük.

    Hepinize mutlu ve huzurlu günler....😄

8 Eylül 2018 Cumartesi

Gölcük Tabiat Parkı-Bolu

Bir gün önceden yapmış olduğumuz plan doğrultusunda gittiğimiz Bolu'da bulunan muhteşem Gölcük Tabiat Parkını ve geçirdiğimiz güzel günü sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Gölcük Bolu'nun en güzel tabiat parklarından bir tanesidir. İstanbul ve Ankara'nın neredeyse ortasında bir yerlerde kalmaktadır. 

Bolu dediğimizde aklımıza Abant, Yedigöller, Aladağ ve Kartalkaya gelmekte. Bu yazımı okuduktan ve fotoğrafları gördükten sonra artık Bolu denince aklınıza Gölcük Tabiat Parkı'da gelecektir mutlaka. Fotoğraflara baktığınızda zaten anlatmam için bir şeyler yazmama gerek kalmayacak ama ben yinede yazmaya devam edeceğim.
                                                            Gölden bir manzara

Yürüyüş yolu

Öncelikle şunu söylemeliyim eğer Bolu ve çevresinde yaşıyor veya buralardan geçiyorsanız mutlaka buraya uğrayın ve gezin. Biz sabah kahvaltımızı Tabiat Parkı'nda yapmak istediğimizden dolayı erkenden kalkarak eşyalarımızı hazırladık ve yola koyulduk. Şehrin kalabalığından uzaklaşmak istiyorsanız burası gerçekten de size göre. 😊

Arabanızı otoparka rahatlıkla park edebiliyorsunuz. 
Gölcük Tabiat Parkı Giriş Ücretleri (Güncel ücretleri isterseniz gitmeden önce öğrenebilirsiniz)

2018 Ücret Tarifesi Ücretlendirme

Şahıs 5₺
Motosiklet 10₺
Otomobil 15₺
Minübüs 45₺
Küçük Otobüs 75₺
Büyük Otobüs 120₺ 



İçeriye girdiğinizde oturmak ve piknik yapmak için yerler bulunmakta. Göle yakın bir yerde masa bulup çok acıktığımız için hemen evden getirdiğimiz malzemelerle kahvaltı masamızı  hazırlamaya başladık. Siz bir şeyler getirmedi iseniz Göle yakın çevrede kafe ve restourant bulunduğundan dolayı sorun değil merak etmeyin. Biz Eylül ayı başında geldiğimizden çevredeki her yer açıktı. Ancak diğer aylar açık oluyor mu açıkçası onu bilemiyorum. 


Manzara eşliğinde kahvaltımızı yaptıktan sonra gölün çevresini dolaşmaya çıktık. Buradaki göl yapay bir göl olmasına rağmen muhteşem bir görsel güzelliği var. 😊Doğasına da bayıldık adeta. İlk defa bu kadar temiz bir tabiat parkı gördüğümü söyleyebilirim. İnşallah hep böyle temiz olur diye kendi aramızda konuşuyoruz.

Fotoğraflarda çıkmamış Gölün üzerinde nilüferler çiçek açmış o kadar güzel görünüyorlar ki.


Mangal yakmak isteyenler için kapalı çardak tarzında aşağıdaki gibi alanlar mevcut (mangal yapan kişiler temizlemeden gitmişler maalesef.)
Göle baktığımızda ağaçların göle yansıması sonucu oluşan başka bir güzelliğin ortaya çıktığını görüyoruz. 
                                 Çeşmelerde çok ilginç. Kütüklerin içerisinden sular akıyor. 

Yürüyüş yolu çamlar arasında ve yürürken yorulduğunuzda göle bakan taraflarda bulunan banklara oturup dinlenebilirsiniz. 

Gölün çevresini gezerken bir ev görüyoruz. Buranın Devlet Konut Evi olduğunu öğreniyoruz. Etrafı çevrili ve girişin yasak olduğu yazıyor. 

Eğer yürümek istemiyor ama gölün çevresini görmek istiyorsanız Tabiat Parkının girişinde kiralayacağınız Golf arabaları ile göl etrafında tur atabilirsiniz. 


Ayrıca bisiklet kiralayabilirsiniz. Burayı gezerken adeta kartpostal gibi diye düşünüp herkesin yaptığı gibi bizde bolca fotoğraf çekiyoruz. 


Biz burayı gezerken çok eğlendik, çok keyif aldık.😊 Bol oksijenli harika bir Gölcük gezisi oldu bizim için. Sizlerinde bu muhteşem güzelliği bozulmadan (insanlarımız inşallah buraları bozup zarar vermez) önce görmenizi tavsiye ediyorum. Umarım sizlerde beğenirsiniz.

Gölcük Tabiat Parkı Nerede? Nasıl Gidilir?
Adres: Gölcük Milli Parkı N:587, 14030 Mesciler Köyü / Bolu

İstanbul'dan araçla 275 km. yaklaşık 3 saate, Ankara'dan 200 km. yaklaşık 2 saat 15 dakikada ulaşılabiliyor. Biz Sakarya/Karasu'dan çevreyi de dolaştığımız için yaklaşık 2 buçuk saatte ulaştık.Yolu bilmeyenler için yolda bulunan çok sayıdaki tabelalar yanlış yola sapmamanızı sağlayacaktır.