xpr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

MENÜ

  • Anasayfa
  • Hakkımda
  • Seyehat ipuçları
  • Yurt içi gezilerimiz
  • Yurt dışı gezilerimiz
  • Çocuklarla hafta sonuÇOCUK
  • YAŞAM
  • GENEL BİLGİLER
  • 8 Mart 2017 Çarşamba

    Tayland Hakkında

    Tayland, Uzakdoğunun en çok turist çeken ülkelerinden biridir. Bir çok insanın gitmek istediği ülkelerin başında gelmektedir. Tayland'da yazılı olmayan bazı kurallar vardır. Gittiğinizde yerel yaşamı daha iyi anlayabilmeniz için yardımcı olabileceğini düşündüğüm Tayland hakkında'ki  bazı bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum.😊😊 
                           Tayland Hakkında Bilinmesi Gerekenler
    ﹘Tayland, Güneydoğu Asya ülkesidir.
    ﹘Tayland, Türk vatandaşlarından vize istememektedir. Havaalanından girişlerinizde 30 gün, karadan girişlerinizde ise 20 gün vizesiz geçiş hakkı alabilirisiniz
    ﹘Tayland'ın başkenti ve en kalabalık şehri, Melekler şehri anlamına gelen Bangkok'tur.
    ﹘Yüzölçümü 513 bin kilometre karedir. 
    ﹘Taylan'ın para birimi Baht'tır. (THB) 
    ﹘Resmi dili Tayca ve resmi dini Budizm dinidir. Halkın % 95 'i Budist, % 4 civarı Müslüman geri kalanı ise diğer azınlık kesimden oluşmaktadır.
    ﹘Nüfusu yaklaşık 68 milyondur. Dünyanın en kalabalık 20. ülkesidir. 
    ﹘Dünyanın en sıcak ve nemli ülkesidir. 365 gün sıcaklar devam etmektedir. 
    ﹘Ülkenin milli hayvanı Siyam kedisidir. 
    ﹘Ülkenin milli çiçeği orkidedir. 
    ﹘Ülkede 35 binden fazla tapınak vardır. 
    ﹘Tapınaklara girerken ayakkabılarınızı çıkarmanız gerekmektedir. Tapınaklara girerken diz üstü ve omuzların kapalı olması tapınak kurallarındandır. Bu nedenle yanınızda şal ve hırka bulundurmanızı tavsiye ederim. 
    ﹘Tayland krallığının eski adı Siyam'dır. 
    ﹘Tayland'da bir çok yerde 24 saat açık bulunan aradığınız bir çok şeyi bulabileceğiniz 7 Eleven ve Family Mart adında küçük süpermarketler bulunmaktadır.
    ﹘Dünyada en uzun süre tahta kalan kral 1946 -2016 yılları arasında 70 yıllık taht süreci ile Tayland Kralıdır. Tayland Kraliyet ailesi Tayland halkı için oldukça önemlidir. Halk kral ve ailesini çok sever ve bu nedenle insanların Kral ve ailesi ile ilgili olumsuz konuşmaları saygısızlık olarak kabul edilir.
    ﹘Başkasının başına dokunmak yasaktır.
    ﹘Çocukların başını okşamak saygısızlık olarak kabul edilir. 
    ﹘Tayland'da yerde duran bir paranın üzerine basmak yasaktır. 
    ﹘Tayland bayrağı üzerindeki iki yatay kırmızı çizgi ülke ve insanları, beyaz çizgiler Budizm'i, mavi kalın çizgi Kraliyet ailesini temsil eder. 
                                                                         🙋🙋🙋                              👩👩👩
    İlklimi: Tayland Muson iklimine sahip olduğundan sıcaklık 30 derecenin altına düşmemektedir. Tayland'a gidilecek en iyi zaman Aralık - Mayıs arasındaki aylarıdır. Diğer aylarda genellikle yağış görülmektedir.

    Trafik: Tayland'da trafik soldan akmakta olup, hız limiti 120 km.dir. Trafik İstanbul trafiği gibi çok kötü olmasına rağmen biz Tayland'da kaldığımız süre içersinde hiç korna sesine tanık olmadık. Hiç alışık olmadığımız bir durum olması nedeniyle dikkatimizi çekmişti bu durum.😄 Sonradan öğrendik ki sıradışı bir durum yok ise korna çalmak halk tarafından hoş karşılanmıyormuş. Bu nedenle Tayland'da neredeyse hiç korna sesine rastlamazsınız. 


    Tayland Yemekleri: Alışık olmadığımız domuz eti içeren yemekler ve acılı yemekler çoğunlukta olmasına rağmen her türlü et ürünü bulunmaktadır. Sığır, inek, tavuk, böcek gibi. Tayland'da, Türkiye'deki gibi kahvaltı kültürü yoktur. Alıştığımız peynir, zeytin gibi kahvaltı çeşitleri olmadığı için arzu ederseniz Türkiye'den giderken yanınıza bir miktar alabilirsiniz. Biz, Bangkok-Pattaya tatiline çıkarken Türkiye'den uçağa binmeden önce yanımıza  bir miktar peynir ve zeytin aldık bu nedenle pek özlem duymadık. 😌 Otellerde kahvaltıda haşlanmış yumurta, yumurtalı pirinç pilavı, domates, salatalık,içinde karnıbaharda olan sebze yemeği, Corn Flakes, süt, çay vb. yiyecek ve içecek yanında ayrıca meyve verildiğini söyleyebilirim.Tayland'da dışarıda yemek yemek çok ucuz olduğu için halkın evde yemek yapma alışkanlığı yoktur. Bu nedenle evlerde mutfak bulunmamaktadır. Ancak bazı yeni yapılarda ufakta olsa mutfak yapılmaya başlandığı bilinmektedir.


    Alışveriş: Tayland'da alışveriş yaparken pazarlık yapmaktan çekinmeyin. Çok sıkı pazarlıkla alacağınız bir malı yarıyarıya hatta üçtebir fiyatına almanız mümkündür. Alışveriş sırasına dil sorunu yaşamanız durumunda Esnafın elinde bulunan hesap makinalarına  ödemek istediğiniz fiyatı yazmanız yeterlidir. Esnaf önceleri hayır anlamıda birşeyler söylesede nihayetinde iyi bir fiyatta anlaşmanız genelde mümkündür.😊 Ancak AVM  içinde bulunan mağazalarda pazarlık yapıldığını hiç görmedim. Bunuda dipnot olarak eklemem isterim.


    Tayland'a gittiğinizde bu nedir, nedendir diye merak edip sorabileceğiniz, Tayland hakkında ilginç ve enteresan olan bazı soruların cevaplarını derleyip hepsini bir arada yazmaya çalıştım. Sizler içi yararlı olacağını ümit ediyorum. 😊



    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder