Son aylarda ailemde ve arkadaşlarım arasında çok hasta insan olması nedeni ile hastalıklardan nasıl korunabiliriz? Bağışıklık sistemimizin güçlenmesini nasıl sağlayabiliriz? diye araştırmalar yaparken buluverdim kendimi. Araştırma yaparken doğrusu çok şey öğrendiğimi söyleyebilirim. Bu araştırma sonucunda; önceki yıllarda manav ve pazarlarda görmüş olmama rağmen hiç satın almadığım, yemediğim Avokado meyvesi artık benim vazgeçilmezlerim arasında oldu doğrusu.
Neden mi vazgeçilmezlerim den? Çünkü öğrendiğim kadarı ile faydaları o kadar çok ki bu faydaları şimdi sizlerle de paylaşmak istiyorum.
Avokadonun Faydaları
1- Kanserle savaşır.
Yapılan araştırmalara göre Avokadonun kansere engel olduğu ve kemoterapinin etkilerini azalttığını gösteren çalışmaların olduğu söylenmektedir.
2- Kilo Kontrolünü sağlar.
Vücuda yerleşmiş yağları ancak vücuda iyi yağ alarak yakabilirsiniz. Avokado gerçekten çok iyi bir yağ kaynağı.
3- Depresyon riskini azaltır.
4- Kalp için faydalıdır.
5- Cilt ve saç sağlığına etkide bulunur.
Avokadonun içinde bulunan A, C ve E vitaminleri sayesinde deri sağlığını korunmaktadır. Saçlara bakım yaparak canlılık kazandırmaktadır.
6- Sindirime yardımcı olur.
Doğal lif içeren bir yiyecek olmasından dolayı kabızlığı önler, sindirim sistemini düzenler, kolon kanseri riskini de azaltmaktadır. Bağırsak sorunları yaşayanlara tavsiye edilir.
7- Bol protein içeren bir meyvedir.
Çocukların bile rahatlıkla yiyebileceği protein içeren bir meyve olup mineral açısından da zengin bir meyvedir.
8- Uzmanlar göz sağlığı için de çok faydalı olduğunu söylüyor.
9- B1-B2 vitaminleri bakımından zengin olması bebeklerin fiziksel ve zihinsel sağlığına oldukça yararlıdır.
10- 3 ay boyunca günde 1 adet Avokado yendiğinde bağırsak duvarını onarma olasılığı vardır. En alkali ürünler arasındandır.
11- K Vitamini eksikliğini önler.
Günlük K vitamini ihtiyacının % 25'ini, yarım Avokado yiyerek karşılayabilirsiniz. K vitamini içeren beslenme şekli, kalsiyum emilimini artırarak ve kalsiyumun idrarla atılmasını azaltarak kemik sağlığını destekler.
12- Avokado doğal bir enerji kaynağıdır.
13- Avokado aynı zamanda antioksidan görevi görür.
Peki bu kadar çok faydası olan Avokado nasıl hazırlanır ve nasıl yenir?
Avokadonun Hazırlanması
Yiyeceğiniz Avokadonun yumuşak olması gerekiyor. Eğer sert bir Avokado almışsanız bir kağıda sararak 1 veya 2 gün içerisinde yumuşamasını sağlayabilirsiniz.
Öncelikle Avokadoyu uzunlamasına 2'ye bölün.
Ortasında top gibi görülen çekirdeği çıkarın.
Kabuğunu soyun. İsterseniz kaşıkla oyarak kabuğundan ayırabilirsiniz. (Ben kaşıkla oyarak kabuğundan ayırıyorum.)
Avokado Nasıl Yenir?
- Küp küp doğradığınız Avokadoyu salatalarınıza katarak yiyebilirsiniz.
- Avokado ezmesi yaparak yiyebilirsiniz.
Avokadoyu çatalla ezip üzerine dövülmüş sarımsak kattıktan sonra limon sıkarak ve zeytinyağı gezdirerek yiyebilirsiniz.
- Avokadoyu küp küp kestikten sonra üzerinde biraz dövülmüş ceviz ve dövülmüş sarımsak ekleyebilirsiniz. Daha sonra ise limon sıkıp, zeytinyağı gezdire bilir ve sonrasında afiyetle yiyebilirsiniz. Ben bu şekilde ama içerinde ceviz katmadan yemeyi çok seviyorum.
Sizde bu kadar faydalı bir meyveyi umarım dener ve seversiniz.
Herkese mutlu ve sağlıklı günler. 😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder