xpr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

MENÜ

  • Anasayfa
  • Hakkımda
  • Seyehat ipuçları
  • Yurt içi gezilerimiz
  • Yurt dışı gezilerimiz
  • Çocuklarla hafta sonuÇOCUK
  • YAŞAM
  • GENEL BİLGİLER
  • 15 Nisan 2017 Cumartesi

    Saklıkent / Fethiye

    Uzun zamandır Fethiye'yi gezmek istememizinde etkisiyle 2016 yazında Datça tatilimizden biraz fedakarık yaparak Fethiye'yi de gezmeye karar verdik. Ben, eşim ve kızım ile beraber Fethiye de bulduğumuz sessiz ve sakin bir otelde konakladık.


    Fethiye'de nereleri gezebiliriz diye internetten yaptığımız araştırmada Fethiye'de gezilmesi gereken yerler arasında bulunan Saklıkent hakkında çok güzel yorumlarla karşılaştım. Deniz kenarında vakit geçirmek dinlendirici olmasına rağmen, doğa harikası Saklıkent Kanyonu'na bir tur yapmak fikri bizde daha ağır bastı. Rotamızı doğa harikası olan Fethiye Sakıkent'e çevirdik.



    Fethiye'den yaklaşık bir saatlik uzaklıkla bulunan Saklıkent Kanyonuna doğru giderken yol boyunca çok sayıda gözlemeci ve kahvaltıcı olduğundan eğer aç çıktıysanız yola bunlardan birinde bir şeyler atıştırabilirsiniz. Ancak kesinlikle karnınızı tıka basa doyurmayın. Saklıkent'e vardığınızda neden böyle dediğimi çok iyi anlayacaksınız. Birşeyler yiyebileceğiniz yerlerinin bu kadar çok olmasının yanında bize çok komik gelen ve gördükçe güldüğümüz ve sizinde güleceğinizi düşündüğümüz şey mekanın isimleri oldu.



    Şöyle ki yol boyunca gördüğümüz bu mekanların isimlerinden hatırladıklarım;



    Öğrencinin yeri, Öğretmenin yeri, Üniversite öğrencisinin yeri, Doktorun yeri, Avukatın yeri..... vs. aynen böyle devam etmekte...😉



    Saklıkent'e vardığımızda aracımızı park ederek burayı gezmeye başladık.  Biz şimdiye kadar nasıl böyle bir güzelliği gezmeye gelmedik demeyi bir kenara bırakarak keyifle tadını çıkarmaya koyuluverdik.



    Saklıkent'in ilginç bir hikayesini öğrendiğimden öncelikle bunu paylaşmak istiyorum. Saklıkent seksenli yıllarda bir keçi çobanı tarafından bulunmuş ve 49 yıllığına hükümetten kiralanmış. Şimdi bu çoban Saklıkent'teki cafe-restoranı işletmektedir. Kanyonun çevresi 1996 yılında Saklıkent Milli Parkı ilan edilerek koruma altına alınmış. 

    İçeriye girdikten sonra buz gibi akarsu üzerine kurulmuş masalarda yemek yiyen insanları görünce aç olmamızında etkisiyle burada oturup bu güzelliğin tadını çıkaralım, hem dinlenelim, hem de karnımızı doyuralım istedik.Burada su o kadar soğuk ki ayağınızı suya koyarkoymaz adeta donduğunu hissediyorsunuz.







    Yemek sonrası kanyonun dik yamaçlarına demir çubuklarla tutturulan 200 metrelik tahta köprü üzerinde yürüyerek Kanyonu görmek istedik. Köprüden sonrasında da su oldukça soğuk ve şiddetli akmakta. 6-7 km sonrasında şelale ve mağaralar olduğunu öğrenmemize rağmen biz o kadar ileriye gidemedik. Çünkü ayaklarımızdaki ayakkabılar bu yürüyüşe uygun değildi. Bu nedenle size bu yürüyüşte rahat edebilmeniz için  suların içinde ve kayalık zeminde yürüyeceğinizden dolayı sandalet tarzında bir ayakkabı giymenizi öneririm. Ayrıca suya girebilirsiniz düşüncesiyle yanınıza yedek şort almanızdada fayda var.




    Saklıkent'te Kanyon gezintisi haricinde ayrıca Rafting yapma imkanıda bulunuyor. Rafting yaklaşık 45 dakika sürüyor.

    Bu güzelliği ne kadar anlatırsam anlatayım yeterli gelmeyecek. O nedenle sonrasını anlamak için görmek ve yaşamak gerek diyorum.😊 Biz doyamadık mutlaka tekrar geleceğiz buraya.

    Gelmek isteyen olursa diye;

    Fethiye Saklıkent Nerede? 

    Adres: Foça Mahallesi 1020 Sk.No: Fethiye  /Muğla
    Nerede: Fethiye'ye 40 km uzakta bulunan Kayadibi köyü yakınlarındadır.

    Fethiye Saklıkent'e Nasıl Gidilir  

    Toplu taşıma ile ulaşım: Şehir merkezinden hareket eden otogarın önünden hareket eden Saklıkent Fethiye dolmuşları ile kolayca Saklıkent'e gelebilirsiniz.

    Özel araç ile ulaşım: Özel aracınız ile ulaşabilmeniz için Fethiye'den çıkıp Kayadibi köyüne doğru 40 km. kadar gitmeniz gerekmektedir.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder