Kızımla bir çok şeyi yaparak ilkleri yaşıyorum ve İstanbul'u onunla keşfediyorum..😊 Çoğu gezimizde olduğu gibi sabah kalktığımızda herhangi bir yere gitme planımız olmamasına rağmen bugün nereye gitsek, evde kalmayalım bir yerlere gezmeye gidelim derken bulduk kendimizi. Kahvaltı yaparken bir taraftan görmek için gidebileceğimiz yerlerin listesini yapmaya başladık.
Listeye yazdığımız yerler arasında daha öncede çok defa gitmek istediğimiz Miniatürk'e gitme fikri ağır bastı. Açıldığından bugüne kadar bir kaç defa gitme girişiminde bulunduğumuz Miniatürk'e nihayet bugün kızımla gitmeyi başardık
Okulların tatil olduğu bu dönemde çocuklarınızla gidebileceğiniz değişik bir gezi alternatifi olabilir sizin için de..😊
Miniatürk'e Nasıl Gittik
İstanbul trafiğinden korktuğum ve saatlerce direksiyon sallamak istemediğim için kendi aracımızla gitmeyi göze alamadık. Bu nedenle önce Maltepe'den Kadıköy'e giden Metro'ya binerek Metrobüs hattına geçmek üzere Ünalan durağında indik. Buradan geçtiğimiz Metrobüs hattında ise 34AS ye binerek Halıcıoğlu durağında indik. İndiğimiz durakta görevlilere buradan Miniatürk'e nasıl gideceğimizi sorduğumuzda bizi yolun karşı tarafına yönlendirdiler ve oradanda üzerinde Miniatürk'e gittiğine dair yazı bulunan dolmuşa binerek şöföre bizi Miniatük'te indirmesini rica ettik. Sağolsunlar sorduğumuz herkes bize çok yardımcı oldu hemde gideceğimiz yolu tarif ettiler. 10 dakika kadar sonra şöför bize Miniatürk'e geldiğimizi söyledi bizde dolmuştan indik. Bugün trafikten yana şansımız vardı.
Öğlen 12:00 de Maltepe'de evden çıktık, saat 13: 15 gibi Haliç'e Miniatürk'e vardık. İstanbul'da keşke trafik her zaman böyle sakin olsa ne güzel olurdu.😊
Miniatürk Adres : Sütlüce Mahallesi, İmrahor Caddesi, No:7 Sütlüce-İstanbul
Telefon : 0212 222 28 82
Ziyaret Saatleri
Yaz sezonunda her gün 09:00 -19:00 saatleri arasında ziyarete açıktır.
Ücretlendirme
Tam Bilet Ücreti 7,5 TL
Öğrenci 3 TL.
Şimdi Biraz Miniatürk'ü Tanıyalım
Miniatürk, Türkiye'nin ilk minyatür parkı olup 2003 yılında açılmıştır. Anadolu, İstanbul ve Osmanlı coğrafyasından eserlerin 1/25 ölçekli maketlerinin yer aldığı 3 bölümden oluşmaktadır.
60.000 metrekare alan içinde kurulmuş olup, 15.000 metrekare maket alanında toplan 134 mimari eser bulunuyor. Bunların yanı sıra bu dev kompleks içersinde ayrıca ziyaretçilerin hoşça vakit geçirmesi için kafeterya, eşya sergi salonu, çocuk oyun parkı, feribot, kumandalı tekne, satranç ve labirent alanı, restoran, 500 araçlık otopark, Türkiye-İstanbul Simulasyon Helikopter turuda yer alıyor.
Bir yanda türbeler, camiler, kiliseler, saat kuleleri, saraylar, yalılar, köprüler...
Diğer yanda dünyada eşi ve benzeri olmayan Peri Bacaları ve Pamukkale. Tüm bunları görmek, güzel ve eğlenceli bir zaman geçirmek için 2 saat ile 2 buçuk saat arası ayırmak hepimiz için mümkün bence.....
Ve tabiki sıra bu güzel ve eğitici günde çektiğimiz fotoğraflara geldi..😊
Miniatürk' gişeye giden yol
,
Gişeden biletlerimizi aldık içeriye girerek yukarıdan hemen fotoğraf çekmeye başladık.
Peri Bacaları
(Nevşehir'de doğal oluşumlardan meydana gelmiştir.Kapadokya adıylada anılmaktadır.)
Pamukkale
(Denizli ilimizdeki doğal oluşumun dünyada başka bir örneği daha bulunmamaktadır.UNESCO Dünya Mirası Eserlerindendir.)
Sivas Divriği Ulu Cami
(1229 yılında inşa edilen eserin mimarı Ahlatlı Hürremşah'tır. UNESCO'nun Dünya Mirası listesinde yer almaktdır.)
Hıdiv Kasrı
(Çubuklu'da koruluk içindedir. Mısır Hıdivi Abbas Hilmi Paşa tarafından 1907 yılında İtalyan mimar Delilo Seminati'ye yaptırılmıştır. 1937 yılında Atatürk'ün rızasıyla, İstanbul Belediyesi tarafından satın alınan kasır, restoran olarak işletilmektedir.)
Hamidiye Saat Kulesi - 1901
(Hamidiye Saat Kulesi hem Trablus şehrinin sembolü hemde Lübnan'daki en önemli Osmanlı eserlerindendir.
Boğaziçi Köprüsü (15 Temmuz Şehitler Köprüsü )
(1973 yılında kullanıma açılan Boğaziçi Köprüsü Asya ve Avrupa yakalarını birbirine bağlayan ilk köprüdür. Adı 2016 yılında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değişmiştir.Beylerbeyi ve Ortaköy arasındadır. Genişliği 33 metre, denizden yüksekliği 64 metredir.)
Mardin Taş Evleri
(Hakkında İlk bilgilere Roma kaynaklarında rastlanan kentte, Perslerden Bizanslara, Süryanilerden Araplara pekçok uygarlığın izlerine rastlanır.)
Parlamento Binası
(TBMM'nin halen çalışmalarını sürdürdüğü üçüncü binasının mimarı 1918'de açılan proje yarışmasını kazanan Avusturalya'lı mimar Prof Clemens Holzmeister'dir.)
Somuncu Baba Külliyesi - 1640
(Bursa'da fırında somun pişirip halka ücretsiz dağıttığı için Somuncu Baba olarak anılmaktadır.1412 yılında vefat etmiştir.)
Hacı Bektaş-ı Veli Külliyesi
(14.Yüzyılda inşa edilmiştir. Hacı Bektaş-ı Veli'nin Nevşehir ilimizdeki türbesidir.
Şam Kapısı
(Kudüs'ü çevreleyen 4 kilometre uzunluğundaki surlarda bulunan 7 kapıdan biri olan Şam Kapısı ve Süleyman Surları'nın 1542 yılında Kanuni Sultan Süleyman tarafından onarımı gerçekleştirilmiştir.)
Anıtkabir
(Ankara'da bulunan eserin inşası 1944-1953 yılları arasında 9 yılda tamamlanmıştır. Emin Onat ve Orhan Arda tarafından projelendirilen ve 15.000 metrekare alan üzerine kurulan anıt mezar 260 metre uzunluğundaki Aslanlı Yolu, Mozolesi ve Zafer Meydanı ile Cumhuriyet döneminin en önemli ve anlamlı yapısıdır.
Biz kızımla çok güzel ve eğlenceli bir gün geçirdik. 😊
Sizde burada yer alan maketlerin hepsini görmek, keyifli ve eğlenceli bir gün geçirmek istiyorsanız Miniatürk'e gitmenizi tavsiye ederim....
Sevdiklerinizle beraber olmak günü onlarla doya doya yaşamak herşeye değer bence... Sevgilerimle...😊